foto Filip

Over mezelf

Ik ben een 'jonge' veertiger (°1973) die vrolijk in het leven staat. Oorspronkelijk van Antwerpen naar Gent gekomen om te studeren, op kot de moeder van mijn kinderen leren kennen en 'blijven plakken'. We hebben een zoon van en twee dochters van en .

Ik ga graag op reis, ik probeer sportief te zijn (minivoetbal spelen en fluiten, recreatief tafeltennis, af en toe lopen, met de fiets naar het werk) en ben betrokken bij de wijkwerking. Ik lees graag, maar behalve strips, kranten en magazines, en vele blogs en nieuwsbrieven, lukt het lezen van boeken enkel op vakantie.

Tijdens mijn studies ontdekte ik het prille internet, leerde mezelf html en kon zo meteen na mijn examens aan de slag bij The Reference. Sindsdien heb ik uiteraard al veel ervaring opgedaan en al veel bijgeleerd na meer dan jaar vertoeven op het wereldwijde web en werken voor tientallen klanten.

Contactgegevens

Filip Cuppens
Groenstraat 192
9041 Oostakker (Gent)

0479 36 62 68
filip@cuppens.com

Opleidingen

Aanvullende opleidingen

KISP (Mariakerke) en VSPW (Gent)

Adobe Flash, basis programmeren, php

Universiteit Gent

Kunstwetenschappen 1998

Kandidaatsdiploma (nu Bachelor)
Geslaagd voor de examens voor het Licentiaatsdiploma (nu Master), maar geen thesis ingediend.

Koninklijk Atheneum Antwerpen

Toerisme 1992

Werkervaring

Switch (Apple Premium Reseller)

Webmaster / Front-end Specialist augustus 2019 - heden

Switch is dé Apple specialist van België. De klant kan in meer dan 20 winkels, verspreid over het ganse land, terecht voor alle advies en herstellingen, en uiteraard ook voor aankoop van alle Apple toestellen en accessoires.

Bij e5 mode was de overgang naar de nieuwe website in Magento 2 rond en was het nieuwe mailprogramma on hold gezet. Toen kwam de vraag van Switch om te solliciteren voor een functie in een nieuw op te starten Digital Team. We willen de bestaande website, draaiend op Magento 1, en de online verkoop optimaliseren en werken we ook aan de nieuwe website die zal draaien op Magento 2. In afwachting van een nieuw pakket, gaan we met Mailchimp verder aan de slag om de conversie van de nieuwsbrieven te verhogen.

e5 mode

Webmaster januari 2015 - juli 2019

e5 mode is een keten van meer dan 70 mode-winkels verspreid in België en een groeiende webshop. Op twee jaar tijd is de webshop uitgegroeid tot zowat de grootste winkel van de keten.

Na meer dan 16 jaar voor verschillende klanten te hebben gewerkt, wilde ik graag eens voor één klant werken. Ik was verantwoordelijk voor zowat alle beelden en content op de website en beelden in de nieuwsbrieven, hield de website up-to-date, deed de nieuwsbrieven (maar door nieuwe software kon de redacteur die nadien zelf beheren), was de beheerder van het intranet, werkte samen met de copywriters, fotografen, shopverantwoordelijke en planning, was backup voor alles in Magento 1 en nadien Magento 2, ...

Kasper Digitale Media

Web Account Manager september 2004 - december 2014

Kasper Digitale Media is een reclamebureau in Gent en doet zowel drukwerk (posters, Bongo, ...) als internet (websites, extranet, nieuwsbrieven, webshops, blogs en social media, ...), maar geen campagnes.

Toen ik begon, bestond de 'internet-afdeling" uit 1 persoon, mezelf. al snel evolueerde dat naar een team van drie personen (en twee externe programmeurs). De officiële functie was "Web Account Manager" omdat we zelf onze eigen klanten beheren, maar eigenlijk was het een opsomming van verschillende taken: project manager, webmaster, designer, copywriter, junior-developer en soms helpdesk-medewerker. Ik hield me ook bezig met SEO voor enkele klanten en stond sommige klanten ook bij met hun social media initiatieven. Ik werkte voor klanten als Partena, Connections, Thomas Cook, Kookeiland.be, Choc-o-lait, BFO, Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen, Controlatom, ...
Ik stond ook in voor het opmaken en versturen van nieuwsbrieven voor Bongo, AS Adventure, Neckermann, ...

The Reference

HTML Author augustus 1998 - september 2004

The Reference was een van de eerste internetbedrijven en bestaat nog steeds. In de zes jaar dat ik er gewerkt heb, is niet alleen het bedrijf veel gegroeid (van 20 tot +150 werknemers, weliswaar naar terug een 30-tal toen ik er vertrok), maar heb ik uiteraard ook zelf veel geleerd. Ik werkte voor vele klanten, startte een support-team op, werd teamleider, gaf opleidingen html/css en specialiseerde me in SEO (zoekmachineoptimalisatie). Enkele klanten waar ik toen voor heb gewerkt zijn KBC, BASE, CM, Swiss Life, Luminus, Jori, ...

studentenjobs

Sinds mijn 15de deed ik vakantiewerk en ook tijdens mijn studie deed ik verschillende studentenjobs.

Als scholier werkte ik in een grootkeuken, bij een schilder, was ik arbeider bij Coca Cola en ook een maand winkeldetective.

Als student werkte ik drie jaar bij selectiebureau De Witte & Morel om cv's in te putten in hun databank en hielp ik vier jaar in de fietsherstelplaats van de UGent, werkte ik in de studentenrestaurants, was ik promotiejongen, reed met de taxifiets, nam enquêtes af en gidste ik op tentoonstellingen (o.a. in PMMK Oostende).

hobby websites

Een van mijn eerste websites die ik maakte was rond de stripreeks Kiekeboe. Die heeft vele jaren bestaan en was ook lange tijd de officiële website. Maar toen de uitgeverij er in wilde investeren heb ik zelf afgehaakt omdat ik geen zelfstandige wilde worden.

Wat ik 10 jaar geleden ben gestart en nog steeds beheer, is de website voor een minivoetbalcompetitie met bijna 300 ploegen in Gent.

Verder help ik al eens een kennis of familielid met hun website (fotograaf, wellnesscentrum, reisblogs, ...) en ook voor de lagere school heb ik jarenlang de website onderhouden. Maar dit blijven hobby-projecten, die ik wel gebruik om nieuwe zaken te leren.

Relevante kennis

Ik ben zeer goed met HTML en CSS, ken wat van Javascript en het toepassen van jQuery (schrijf het wel niet 'uit de hand') en kan overweg met (classic) asp en php, maar ben geen programmeur.

Ik werk zowel op pc als op Mac, heb ervaring met een aantal cms-systemen en blogsites en werk dagelijks met Adobe Photoshop, Dreamweaver, MS Office en WordPress.

 • HTML
 • CSS
 • jQuery
 • Photoshop
 • Dreamweaver
 • MS Office
 • Wordpress
 • databanken

Talen

 • Nederlands
 • Frans
 • Engels
 • Duits
 • Spaans

 • Filip schrijft sneller html dan zijn schaduw.

  Bert Verdonck (Project Manager - The Reference)
 • Die bal met de hak was het knapste doelpunt dat ik ooit zag (van jou).

  Frederik (ploegmaat bij DonkeySjot)
 • Je bent de beste papa ooit!

  mijn kinderen - al weet ik niet meer wat ik had toegestaan
 • Ik moet er eens werk van maken om dat hier aan te vullen.

  (ikzelf)

Contacteer me

Heb je interesse in me op professioneel gebied? E-mail of bel me gerust.
Mag ik wel vragen om discreet te zijn? Dankjewel.