willekeurige foto

News Nieuwtjes

Johan en Jolijn gaan trouwen

op een geheime locatie

Onderstaand is nieuws van een andere organisatie.

RSS Source

    Wat is dit?.

    Het X Window System - en dit geldt eigenlijk voor unix in het algemeen - huldigt als principe dat functionaliteit bereikt wordt door het laten samenwerken van kleine, onafhankelijke componenten - die elk krachtig en goed zijn in hun strak omlijnd doel. Een groot voordeel van deze 'verdeel en heers'-filosofie, is dat de componenten vervangbaar zijn als technologie of trends evolueren.

    Voor een gebruiker die voor het eerst geconfronteerd wordt met al deze deeltjes, is het echter vaak moeilijk om deze te begrijpen en configureren. Deze presentatie is dan ook bedoeld om voor een beginnende X-gebruiker elementaire concepten toe te lichten. Het heeft geenzins de pretentie om volledig te zijn - er zijn ganse boekenkasten te vullen met info over slechts enkele X-componenten.

    Als leidraad wordt de implementatie van X11R6 gebruikt die in elke Linux-distributie aanwezig is. De nieuwere generatie van window-manager komen vooral aan bod, omdat deze in de toekomst alleen meer aan belang zullen winnen.