willekeurige foto

News Nieuwtjes

Johan en Jolijn gaan trouwen

op een geheime locatie

Onderstaand is nieuws van een andere organisatie.

RSS Source

    Vervoer bij Cuppens.

    In mijn kinderjaren was ik verzot op alles wat wielen had en bromde. Vrachtwagens reden er immers al in de buurt rond van bij mijn geboorte, later was er een tijdlang de "Firma Cuppens-Arits" met 4 vrachtwagens. En bij bompa en bomma "Cuppens-Nies" waren 2 vrachtwagens en 2 graafmachines in gebruik. Toch kon ik het geluid reeds van ver onderscheiden van de vrachtwagen waar onze pa mee reed. Kwam pa 's avonds onze straat ingereden, dan wist ik meteen te melden dat onze pa ging thuiskomen.[1] [1]

    In de vakantieperiodes stelde pa bij de interessantste reizen voor om mee te gaan, waarop ik gretig inging. Alle bewegingen en protocols keek ik in detail af, zodat ik 's nachts in mijn dromen dubbel kon ontkoppelen - met tussengas - bij het schakelen, de kipbak kon laten zakken tijdens het rijden en bij vastzitten het sperdifferentieel kon inschakelen. Ik sliep samen met mijn broer Jaak en voor dat wij slapen gingen, baden we een kort gebed, gevolgd door een soort ceremonie, waarin een van ons zei "Ik wil later ...". Dit mocht dan aangevuld worden door de ander met een opsomming van wensen - steevast was daar dan bij "ene camion met zand".

    Uiteraard zou ik later zelf camioneur worden en maakte ik uitgebreid plannen voor een hele vloot van vrachtwagens die we dan zouden beheren, maar daarover straks meer.

    Daar was ik dus van overtuigd in de jaren 1972-1975, toen ik een prille tiener was.