willekeurige foto

News Nieuwtjes

Johan en Jolijn gaan trouwen

op een geheime locatie

Onderstaand is nieuws van een andere organisatie.

RSS Source

  IBM en Linux.

  IBM schenkt steeds meer aandacht aan Linux en het "Open Source" fenomeen in het algemeen. Zij werkten reeds eerder samen met de bekende Apache-projectgroep (open source web-server) en in ruil daarvoor mag IBM de Apache webserver op een aantal van zijn platforms meeleveren (AS/400, RS/6000).

  Een ander voorbeeld is de Jikes-compiler : dit is een open-source java byte-compiler die ontwikkeld wordt in het Alpha-Works project - IBM's bakermat voor nieuwe geavanceerde producten.

  Tot hier toe zijn dit zo'n grote verrassingen, omdat dit soort projecten niet aan de 'installed base' raakt van de trouwste IBM-klanten.

  Het grote nieuws - voor mij althans - was dat er een DB2-versie voor Linux zou komen. Inmiddels is ze er : de beta versie DB2 V5.2 werd in december 1998 vrijgegeven voor Linux. Dit is echt groot nieuws, want Linux is op zich wel een zeer aantrekkelijk besturingssysteem , maar zonder betrouwbare database van een bekende leverancier schrikt het toch nog heel wat bedrijven af. Daar kan nu dus verandering in komen.

  In dit artikel probeer ik kort het DB2-produkt voor Linux te situeren in de uitgebreide DB2-familie. Problemen waar ik tegenaan liep tot op heden zal ik toelichten - in de hoop dat dit nuttig zal zijn voor anderen die eraan denken om DB2 voor Linux te installeren.