willekeurige foto

News Nieuwtjes

Johan en Jolijn gaan trouwen

op een geheime locatie

Onderstaand is nieuws van een andere organisatie.

RSS Source

    "To compute" en "rekenen".

    In het eerste studiejaar heeft meester Jaak mij de grondbeginselen van het rekenen geleerd. Nu, jaren later is oom Jaak mee geevolueerd naar het fenomeen van "computing".

    Hij heeft thuis een vrij moderne PC en een degelijke HP-printer. Op een vrije ochtend, belde oom Jaak me : ietwat radeloos deed hij me een steeds vaker gehoord verhaal : hij moest zeer dringend weg naar een vergadering en wou nog vlug een afdruk maken van een met veel zorg gemaakt document. Wat hij ook deed, er kwam niks uit datrotding. De printer weigerde categoriek dienst, op het scherm verscheen alleen maar een nietszeggende foutmelding. Hij had al van alles geprobeerd. Papier bijvullen. Nieuw inktpatroon. Computer aan- en uitzetten. Vloeken. Schelden. Alles tevergeefs.

    Toen ik in de Zandbergerstraat arriveerde, was oom Jaak al op weg naar zijn bespreking. Tante Anna begeleidde me op weg naar de zonet met de dood bedreigde PC. Een blik op de achterzijde van de computer ontlokte een "O". Nadat ik de printerkabel terug aansloot op de computer, bleek ook de printer het weer te doen. Een kleine raad, meermaals zelf ondervonden : reken nooit op een computer, wanneer je haast hebt.